Home
De Blay + Partners
Gecertificeerde accountants en belastingadviseurs

Met vertrouwen naar helderheid

Fiscaal en financieel nieuws, heet van de naald

Verandert er iets in de fiscale of financiële wetgeving? Hier leest u wat dat voor uw bedrijf betekent. Laat uw e-mailadres achter en ontvang op geregelde tijdstippen financieel en fiscaal nieuws, tips en advies.

27 mei 2024

Aandachtspunt voor aannemers: werfmeldingen en Checkinatwork

Hoewel deze regelgeving al enige tijd van kracht is, vestigen we graag nog eens de aandacht op twee van de (vele) verplichtingen die gelden voor aannemers. In dit artikel bespreken wij kort werfmeldingen en Checkinatwork.

Meer

15 mei 2024

Hervorming investeringsaftrek: energiebesparende investeringen vanaf 2025

Voor het jaar 2024 kunnen kmo’s genieten van de standaard investeringsaftrek van 8% voor investeringen. Voor energiebesparende investeringen is er zelfs een verhoogde investeringsaftrek van 15,5%.

Meer

10 mei 2024

Vergeet uw inhoudingsplicht ten aanzien van aannemers niet

Als u als ondernemer bij werken in onroerende staat een beroep doet op een (onder)aannemer die belastingschulden heeft, dan bent u hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de belastingschulden van die medecontractant.

Meer

28 april 2024

Extra aansprakelijkheid voor bestuurders, vertegenwoordigers, onderaannemers en werknemers

In februari werd het nieuwe wetboek buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht goedgekeurd. Een van de belangrijkste veranderingen betreft de afschaffing van het samenloopverbod en de quasi-immuniteit van de hulppersoon.

Meer

15 april 2024

Elektronische facturatie verplicht vanaf 1/1/2026

Vanaf 1/1/2026 moeten btw-plichtigen onderling gestructureerde elektronische facturen gebruiken die voldoen aan de Europese Peppol-norm en aangeleverd worden volgens de Peppol-afspraken. Een pdf-factuur volstaat niet meer.

Meer

2 april 2024

Gespreide taxatie van meerwaarden

Het fiscale stelsel van de gespreide taxatie van meerwaarden maakt het mogelijk om de verschuldigde belasting op een meerwaarde die u realiseert, te spreiden in de tijd. Het stelsel legt wel een belangrijke voorwaarde op.

Meer

Ontvang financiële tips en advies in uw mailbox

Versturen